Annons
Nyheter

Ägaren ombord på kraschad helikopter

Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha var ombord på sin helikopter när den kraschade, bekräftar klubben på sin hemsida. Förutom ägaren omkom ytterligare fyra personer i kraschen på lördagskvällen.
Storbritannien • Publicerad 28 oktober 2018
Burnley och Chelseas spelare samlas för en tyst minut inför avspark på söndagen.
Burnley och Chelseas spelare samlas för en tyst minut inför avspark på söndagen.Foto: Rui Vieira, TT/AP

I uttalandet på klubbens hemsida sägs inte vilka de övriga fyra offren var. En källa uppgav tidigare för nyhetsbyrån Reuters att det ska ha varit hans dotter, två piloter och en person vars identitet inte är känd. Uppgifterna har varken bekräftats eller dementerats.

Leicester City ställer in tisdagens ligamatch mot Southhampton och har lagt ut en kondoleansbok vid arenan King Power Stadium.

Annons

Utanför arenan har hundratals supportrar, inte bara till Leicester City, lämnat mängder av blommor och halsdukar. Vid förmiddagsmatchen mellan Burnley och Chelsea samlades spelarna för en tyst minut vid mittcirkeln.

Helikoptern lyfte från fotbollsplanen på King Power Stadium omkring 30 minuter efter att Leicester mött West Ham på lördagskvällen. Vittnen berättar hur helikoptern drabbades av något fel med den bakre rotorn. Två poliser försökte att rädda de drabbade, men tvingades från den kraftiga branden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons