Annons
Nyheter

88-åring misstänks ha kidnappats

En 88-årig kvinna misstänks ha förts bort av kidnappare i österrikiska Eisenstadt, uppger polis.
Österrike • Publicerad 23 januari 2019
Arkivbild. En kvinna ska ha förts bort i en limousine i en misstänkt kidnappning i Österrike. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Arkivbild. En kvinna ska ha förts bort i en limousine i en misstänkt kidnappning i Österrike. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Andy Wong, TT/AP

Kvinnan gick längs med gatan med sin sjuksköterska när två svarta limousiner dök upp bredvid henne, och två personer fick kvinnan att kliva in, innan de körde i väg.

– Sökandet efter misstänkta är i full gång, säger en polistalesperson till nyhetsbyrån APA.

Annons

Enligt österrikiska medier är kvinnan mamma till den person som leder en stiftelse som har hand om den ungerska adelsfamiljen Esterházys förmögenhet.

Inrikesminister Hebert Kickl säger att det inte står klart att det verkligen rör sig om en kidnappning i ordets rätta bemärkelse.

Lokala medier rapporterar att poliser med förstärkningsvapen synts till på Eisenstadts gator, och att man kontrollerat fordon – framför allt med ungerska registreringsskyltar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons