Nyheter

TV4-nedsläckning för 850 000 hushåll avvärjd

Ekonomi Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Bertil Ericson / TT
Arkivbild.

Ett nytt tv-krig var nära att drabba upp emot 850 000 hushåll som är kunder hos Telenor-ägda Canal Digital och Bredbandsbolaget. Tittarna riskerade att mista TV4:s kanaler – tills företagen kom överens i sista stund.

Under tisdagen kom beskedet att TV4-kanalerna skulle släckas ner vid midnatt för Telenors kunder. Bara några timmar innan den stundande nedsläckningen kom parterna överens.

– Jag är glad över att Telenor kom tillbaka till förhandlingsbordet och att vi till slut lyckades nå en överenskommelse som speglar TV4-Gruppens ökade värde. Framför allt är jag glad för våra tittares skull, och att vi kunde undvika att de drabbades, liksom våra annonsörer. Det här innebär ett fortsatt viktigt samarbete med Telenor, att Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder även fortsättningsvis kan se TV4:s kanaler och program, säger TV4:s operativa chef Mathias Berg i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet parterna emellan innebär att Telenors 850 000 hushåll kommer att kunna se TV4, Sjuan, TV12, TV4 Fakta, TV4 Film och TV4 Guld som vanligt.

Att parterna inte nått en överenskommelse tidigare berodde enligt TV4 på att Telenor ville sänka ersättningen till Bonnier Broadcasting som äger kanalen. På Telenor var man i sin tur förvånade över informationen som TV4 gick ut med under dagen.

– De har tackat nej till att träffa oss under dagen. Vi har inte stött på den här typen av aggressiv förhandlingstaktik sedan vi förhandlade med amerikanska Discovery, sade Aron Samuelsson, kommunikationschef på Telenor, tidigare till TT.