Nöje

JUST NU: Hon får rätt – att sälja Madonnas egna trosor

Musik Artikeln publicerades
Foto: John Shearer

Hon fick tillfälligt rätt att stoppa försäljningen av sina ägodelar – men nu går Madonnas brev, trosor och hårborste ändå under auktionsklubban, skriver Page Six.

Det var Madonnas tidigare personliga assistent Darlene Lutz som sålde föremålen till auktionshuset Gotta have rock and roll sedan de kommit på villovägar när superstjärnan flyttade ut ur sitt hus i Miami 2004. Madonna har själv sagt att hon inte förstod att prylarna var borta förrän hon läste om försäljningen i medierna. Hennes överklagan satte tillfälligt stopp för auktionen men nu har en domstol i Manhattan godkänt försäljningen med förklaringen att Madonna bara hade tre år på sig att kräva tillbaka sina saker.

"Ren okunnighet eller att inte upptäcka vad som blivit fel räcker inte för att skjuta på preskriptionen", skriver domaren Gerald Lebovits enligt sajten.

Dessutom ska Madonna i en uppgörelse med Lutz 2004 ha lovat att släppa alla framtida anklagelser mot henne.

Lutz jurist kallar det aktuella beslutet för "en komplett seger", skriver Page Six.

Auktionen gäller 20 föremål, bland annat ett brev från Tupac Shakur, Madonnas dåvarande pojkvän.

I brevet, daterat januari 1995, skriver han att han måste göra slut med henne för att han kan äventyra sin karriär genom att vara tillsammans med en vit kvinna.

"Jag kände att jag på grund av min image skulle svika hälften av de människor som gjorde mig till den jag trodde att jag var. Jag menade aldrig att såra dig", står det i brevet. Tupac Shakur sköts till döds i Las Vegas 1996, 25 år gammal, har Reuters tidigare rapporterat.

En annan av de 20 saker är ett brev som Madonna skrev i början av 90-talet, där hon kallar Whitney Houston och Sharon Stone för "fruktansvärt mediokra":

"Det är så frustrerande att läsa att Whitney Houston har den musikkarriär jag önskar att jag hade och att Sharon Stone har filmkarriären jag aldrig får."