Näringsliv

Byggföretag i Borås stäms efter miljontvist

Borås Artikeln publicerades
Wästbygg stäms av Stockholmsföretaget Belstroj.
Foto: Miriam Glans
Wästbygg stäms av Stockholmsföretaget Belstroj.

Boråsföretaget Wästbygg AB stäms på 1,2 miljoner kronor i samband med ett arbete i Partille. Det är underleverantören Belstroj AB som ska ha lämnats med obetalda fakturor.

De nya bostäderna i Öjersjö i Partille kommun har skapat osämja. Wästbygg anställde Stockholmsföretaget Belstroj som underleverantörer för att utföra bland annat betonggjutningen. Nu stäms Wästbygg på 1,2 miljoner kronor för att inte ha betalat för allt arbete.

Kontraktet mellan parterna skrevs i november 2017 där kontraktsumman uppgick till 9,3 miljoner kronor. Enligt Belstroj var dock inte allt arbete inräknat i den summan vilket gör dem berättigade till en högre ersättning.

Specifikt rör det sig om att kontraktet inte innehöll information om kostnaderna för armeringen av prefabricerade plattbärlag, trots att Belstroj var anställda att utföra även detta.

Företaget ska i mejl ha frågat efter armeringsspecifikationer av Wästbygg AB innan kontraktet skrevs på, men inget lades till i avtalet. Belstroj menar därför att Wästbygg var medvetna om att detta arbete inte var inräknat i kontraktsumman. Men enligt stämningsansökan har Wästbygg inte betalat fakturorna för det utförda extraarbetet.

Belstrojs vd Peter Kolare vill inte kommentera uppgifterna. BT har även sökt Wästbygg men utan framgång.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.