Näringsliv

Viaredsföretag köps upp av storaktör

Borås Artikeln publicerades
Hängande monterinslina levererad av OCS i Borås till leverantör till brittisk bilindustri.
Hängande monterinslina levererad av OCS i Borås till leverantör till brittisk bilindustri.

Storbolaget Axel Johnson international har under fredagen gjort ett majoritetsförvärv av Viaredsföretaget Overhead conveyor system AB. Något som de hoppas kommer leda till ökad tillväxt och att kunna utöka till nya marknader.

Conveyorutvecklaren OCS AB har under de senaste åren haft en stor ökad tillväxt som en global leverantör av hängande conveyorsystem och egen teknik. BT har tidigare skrivit om att OCS AB har fått miljonordrar för att ta fram produkter till montering av till exempel bildelar.

Nu har industrigruppen Axel Johnsson international AB, som består av mer än 100 bolag i 25 länder, gjort ett majoritetsförvärv av bolaget som sin första investering inom industriell automatik. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Förvärvet av OCS är en milstolpe för Axel Johnson International då investeringen är vår första inom den växande globala marknaden för industriell automation. Vi ser betydande tillväxtpotential i OCS och kommer arbeta nära ledningsgruppen för att bistå dem i den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Martin Malmvik, vd för Axel Johnson international och blivande styrelseordförande i OCS i pressmeddelandet.

OCS kommer att fortsätta verka under sitt nuvarande namn och vara en del av Axel Johnson internationals affärsområde: industrial solutions. De nuvarande ägarna kommer fortsatt att ha en ägarandel kvar i bolaget och kommer även att fortsätta i sina nuvarande roller.

– Axel Johnson Internationals delägarskap kommer ge nya möjligheter för OCS med våra kunder och anställda framöver, säger OCS vd Kenth Almqvist i pressmeddelandet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.