Näringsliv

Styrelseakademien Sjuhärad är årets förening

Borås Artikeln publicerades
 Ordförande Bo Lindell och Klas Ekdahl och verksamhetsledaren Klas Ekdahl, Styrelseakademien Sjuhärad.
Foto: Valdemar Lönnroth,Valdemar Lönnroth
Ordförande Bo Lindell och Klas Ekdahl och verksamhetsledaren Klas Ekdahl, Styrelseakademien Sjuhärad.

Snabb tillväxt och välbesökta medlemsaktiviteter premierades – Styrelseakademien Sjuhärad är utsedd till årets förening.

De senaste två åren har Styrelseakademiens lokalföreningen i Sjuhärad ökat med 25 procent till dagens drygt 200 medlemmar. Samtidigt har medlemsaktiviteterna lockat många besökare. När Niklas Hedin från Centiro föreläste om bolagets styrelsearbete slog lokalföreningen det nationella rekordet med 220 deltagare.

Framgångarna i Sjuhärad har uppmärksammats av Styrelseakademien Sverige. I veckan delade ordförande Per Westerberg ut utmärkelsen årets förening 2017.

– Det kändes helt otroligt, det var inte vad vi hade väntat oss med tanke på att vi är en relativt liten styrelseakademi. Men det känns bra att komma före storstäderna, säger Styrelseakademien Sjuhärads ordförande Bo Lindell.

Han tillägger att föreningens verksamhetsledare Klas Ekdahl har stått för mycket av det utvecklingsarbete som nu har uppmärksammats.

Ytterligare fördelar som nämns från centralt håll är föreningens arbete med certifieringsutbildning och information via sociala kanaler.

– Vi anser att detta ger bra förutsättningar för en fortsatt tillväxt och goda möjligheter att utveckla en helt ny generation styrelseledamöter i regionen, skriver Per Westberg, Styrelseakademien Sveriges ordförande, i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen Årets förening delas ut för att lyfta fram goda förebilder och uppmärksamma positiv föreningsanda.