Näringsliv

Stororder på hybridbussar till Bryssel

Näringsliv Artikeln publicerades
Volvo har sålt 90 hybridbussar till Bryssel av typen 7900 hybrid.
Volvo har sålt 90 hybridbussar till Bryssel av typen 7900 hybrid.

Bryssel tar ytterligare ett kliv mot en fullständigt eldriven kollektivtrafik med sin beställning av 90 hybrider från Volvo bussar. ”Det är en viktig framgång”, säger Volvo bussars vd, Håkan Agnevall om försäljningen.

Volvo bussar, med chassifabrik i Viared i Borås, har fått sin senaste stororder från Bryssel på 90 hybridbussar av modellen 7900 hybrid, det skriver Volvo group i ett pressmeddelande.

Hittills har företaget sålt fler än 4 000 elektrifierade bussar och storordern från Bryssel blir ett viktigt steg för utbyggnad och moderniseringen av EU-huvudstaden. Där har man som mål att samtliga fordon i kollektivtrafiken ska vara elektrifierade senast 2030.

– Belgien fortsätter att gå i täten för en renare och tystare stadstrafik. Det är bara ett år sedan vi fick en lika stor order på elektrifierade bussar från operatören TEC till de belgiska städerna Charleroi och Namur. Nu väljer även Bryssel vår teknik. Det är en viktig framgång som innebär att vi nu sålt över 4 000 elektrifierade bussar totalt, säger Volvo bussars vd, Håkan Agnevall i pressmeddelandet.

BT har tidigare skrivit om att Volvo har satsat på utvecklingen av elbussar och hybridbussar och att de fått stora ordrar från Norge, England, Singapore och Tyskland.

Merparten av bussarna till Bryssel kommer att levereras och sättas i trafik redan i år.