Näringsliv

Slumpen gjorde Bosse till bank-vd

Borås Artikeln publicerades
Foto: Lars-Åke Green

För 17 år sedan klev Bosse Johansson in som vd för Sparbanken Sjuhärad. Sedan dess har han upplevt sin andra finanskris som bankchef, varit ordförande i Elfsborg i över ett decennium och sett hela branschen digitaliseras. Men utan en motocrossolycka hade han nog inte ens hamnat i Borås.

Lyssna här

 

I vår nya serie BT-intervjun kommer vi varannan vecka att publicera en av våra helgintervjuer i ett poddformat.

I de närmast kommande avsnitten kommer vi att prata med utvalda profiler från Sjuhärads näringsliv om drömmar, rädslor och var den där drivkraften kommer ifrån.

För 17 år sedan klev Bosse Johansson in som vd för Sparbanken Sjuhärad i Borås. Något som han själv beskriver som en konsekvens av en rad slumpartade händelser.

Men efter det har han bland annat upplevt sin andra finanskris som bankchef, varit ordförande i Elfsborg i över ett decennium, och sett hela branschen digitaliseras

Vi slog oss ner för att prata om engagemang, bankernas stora kommande utmaning och vem Bosse Johansson hade varit i ett parallellt universum.

 

Lyssna på de första sex avsnitten i BT:s intervjupodd

 

Fakta

Här hittar du podden

Det går att lyssna på avsnitten till BT-intervjun på bt.se eller i appen.

Podden finns även på plattformar som Acast och iTunes podcaster. Sök efter BT-intervjun.

Visa mer...

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.