Näringsliv

Riskkapitalbolag kliver in i lokalt varumärke: ”Ser stor potential”

Borås Artikeln publicerades
Elisabet Sandström, vd och nu ägare av underklädesmärket Miss Mary kommer att driva företaget i partnerskap med riskkapitalbolaget Scope.
Foto: Ingemar Brink
Elisabet Sandström, vd och nu ägare av underklädesmärket Miss Mary kommer att driva företaget i partnerskap med riskkapitalbolaget Scope.

Under tisdagen blev det klart att Miss Mary, som tillverkar damunderkläder, stärker sitt ägandeskap med riskkapitalbolaget Scope.

– Vi kommer att kunna växa på ett väldigt bra sätt, säger vd Elisabet Sandström.

Underklädesföretaget Miss Mary grundades 1957 i Borås och designar än i dag sina kläder lokalt. De senaste 30 åren har företaget ägts av Peter af Burén men nu skiftas ägarskapet när Miss Mary ingår nytt partnerskap.

Riskkapitalbolaget Scope har tidigare investerat i bland annat Happy socks och Happy plugs och kommer nu äga majoriteten av aktierna i Miss Mary. Samtidigt går Elisabet Sandström, underklädesföretagets vd, in som minoritetsägare.

– Vi vill skala upp organisationen, få en bättre struktur och ta bolaget vidare till nästa nivå. I Scope har vi hittat den perfekta partnern att göra den resan med, säger Elisabet Sandström.

Hon anser även att Scope förutom kapital också bidrar med viktig erfarenhet om just företags tillväxtresor.

– Det ska bli fantastiskt roligt att se hur långt vi kan nå. Målet är att vi ska växa och där spelar Borås en viktigt roll. Här finns mycket värdefull kompetens, säger Elisabet Sandström.

Peter af Burén lämnar inte företaget utan kommer fortsätta ha kvar en betydande ägarandel. Tillsammans ska de tre parterna fortsätta expandera bolaget samt utveckla varumärket.

– Vi ser stor potential i den position som Miss Marys erbjudanden har mot en attraktiv kundgrupp, säger Johan Mårild, partner på Scope, i ett pressmeddelande.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.