Näringsliv

Rekordstor order till Volvo bussar

Borås Artikeln publicerades
Foto: Pressbild

303 bussar har beställts till den norska kollektivtrafiken från Volvo bussar. Det är den största ordern i Norge hittills.

Volvo bussar, med chassifabrik i Viared i Borås, har fått storordern efter att kollektivtrafikoperatören Tide buss AS i Norge vunnit upphandlingen och beställt 290 intercitybussar, tio långfärdsbussar och tre minibussar. Det skriver Volvo bussar i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada för det goda samarbete vi har med Tide Buss och det förtroende som vi nu får i och med denna order, säger Svenn-Åge Lökken, marknadschef på Volvo bussar i Norge i pressmeddelandet.

Bussarna ska vara i trafik i Tromsö och området Bergen Vest sommaren 2019.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.