Näringsliv

Lokalerna har stått tomma ett år – nu köps Brämhults fastighet upp

Borås Artikeln publicerades

Lokalen till Brämhults juice har stått tom i snart ett år. Nu meddelar fastighetsbolaget Cernera att man köper fastigheten.

– Vi har redan flera intressenter, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

BT skrev för ungefär en månad sedan att de gamla lokalerna i Brämhult fortfarande står tomma sedan nästan ett år tillbaka.

Men nu har Cernera förvärvat den 5 000 kvadratmeter stora fastigheten, med en tomtyta på närmare 12 000 kvadratmeter. Och fastighetsbolaget säger att man kommer att utveckla fastigheten utifrån de verksamheter som kan komma att bli aktuella för lokalerna.

– Vi tycker att det är en intressant fastighet och vi har en stor efterfrågan på lokaler i sådana lägen. Och vi har redan flera intressenter, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

Han säger att det från Cerneras sida funnits ett intresse av Brämhults fastighet ett tag, men att den har legat på ett för högt pris.

– Jag tror att man slutligen kom fram till att om man inte har fått sålt sin fastighet på så lång tid, att då får man acceptera ett lägre pris, säger Lars Angwald.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.