Näringsliv

Klädbutikens Sverige-unika satsning: ”Lämna plånboken hemma”

Gällstad Artikeln publicerades
Lager 157:s nya satsning gör att du kan lämna plånboken hemma.
Lager 157:s nya satsning gör att du kan lämna plånboken hemma.

Nu ska det bli ännu smidigare att handla för Lager 157:s kunder. De blir först i Sverige att erbjuda mobil självutcheckning

Det blir en historisk dag när Lager 157 öppnar sin nya butik i Stockholm på torsdag. Företaget blir, enligt egen utsago, den första i landet med mobila självutcheckningskassor.

– Det här är ytterligare ett sätt som vi både förbättrar för våra kunder och förenklar modebranschen, kommenterar grundaren Stefan Palm i ett pressmeddelande.

I butiken kan kunden välja om de vill betala i kassan som vanligt eller om de vill använda sig av sin egen mobil där de också kan välja om de vill betala direkt, senare eller via delbetalning. I efterhand kan de även få en överblick av köpen genom Klarnas app.

– Precis som du checkar ut på nätet bekräftar du här med din mobil och är klar att gå, säger Stefan Palm.

Förutom Klarna, har Lager 157 även samarbetat med systemleverantören Viskan, som sitter i Borås.

– Vi är mycket nöjda med produkten och är spända på att se hur den kommer mottas av slutkonsumenterna, säger Viskan Systems vd, Sten Selin.

Lager 157 har inför öppningen på Drottninggatan i Stockholm testat betalsättet i en av sina andra butiker.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.