Näringsliv

Kaoset tog Nyrensten från äventyrsresande till succéföretagare

Borås Artikeln publicerades
Klädföretaget Revolutionrace har Pernilla Nyrensten grundat och driver tillsammans med sin man Niclas Nyrensten.
Foto: Jan Pettersson
Klädföretaget Revolutionrace har Pernilla Nyrensten grundat och driver tillsammans med sin man Niclas Nyrensten.

Pernilla Nyrensten är den äventyrsresande knalledottern som genom sitt friluftsintresse upptäckte en lucka på marknaden när det kom till outdoor-plagg.

Det la grunden till Revolutionrace, ett snabbväxande klädföretag som i dag omsätter 250 miljoner om året.

Lyssna här

 

I vår nya serie BT-intervjun kommer vi varannan vecka att publicera en av våra helgintervjuer i ett poddformat.

I de närmast kommande avsnitten kommer vi att prata med utvalda profiler från Sjuhärads näringsliv om drömmar, rädslor och var den där drivkraften kommer ifrån.

Pernilla Nyrensten är den äventyrsresande knalledottern som genom sitt friluftsintresse upptäckte en lucka på marknaden: Hon ville ta fram kläder inom outdoor som var färgglada, prisvärda och med bra passform för kvinnor.

Det la grunden till klädföretaget Revolutionrace, som hon grundat och driver tillsammans med sin man Niclas Nyrensten. På bara några få år har företaget vuxit snabbt och omsätter idag 250 miljoner om året.

Vi slog oss ner på deras nya kontor i Borås för att prata om den blygsamma starten, framgångarna och att ha mod att satsa på det man tror på.

 

Lyssna på de första fyra avsnitten i BT:s intervjupodd

 

Fakta

Här hittar du podden

Det går att lyssna på avsnitten till BT-intervjun på bt.se eller i appen.

Podden finns även på plattformar som Acast och iTunes podcaster. Sök efter BT-intervjun.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.