Näringsliv

Hornbachs första granne klar

Borås Artikeln publicerades
I november börjar Bevegos blivande butik att byggas på Ramnaslätt.
I november börjar Bevegos blivande butik att byggas på Ramnaslätt.

Första aktör efter Hornbach att etablera sig på Borås nya yrkeshandelsområde blir handels- och grossistföretaget Bevego.

I somras kunde BT berätta om det nya yrkeshandelsområde som planeras på Ramnaslätt strax intill Ericsson. Nyligen togs det första spadtaget till det som nästa år ska bli områdets första butik. Då flyttar den tyska byggvarukedjan Hornbach in i den 8500 kvadratmeter stora butiken.

Jerker Larsson, chef för affärs- och projektutveckling för fastighetsbolaget Corem property group, sade i samband med spadtaget i början av september att förhoppningen är att hela handelsområdet ska vara klart sommaren 2019. Då ska upp till tio aktörer inom yrkeshandel ha etablerat sig.

Nu är det alltså klart att nästa butik blir handels- och grossistföretaget Bevego, som är specialiserat på byggplåt, teknisk isolering och ventilation. Byggstart sker i november, och om ett år väntas fastigheten vara klar för inflyttning.

Enligt Byggherren Wästbygg, som även bygger Hornbachs butik, liknar Bevegos butik Hornbachs, men i mindre skala.

– Det känns roligt att komma tillbaka till Borås. Vi har ju som mål att sakta men säkert etablera oss i staden igen, säger Anders Henriksson, arbetschef på Wästbygg region Mitt.

Under senhösten inleds markarbeten för att få synergieffekter mellan de båda byggena på området.