Näringsliv

Herrljungaföretag: Vill sälja fudge till hela Sverige

Herrljunga Artikeln publicerades
Foto: Mariam Butt,/TT

Ingenjören Azadeh Shamsa har startat e-butiken Sweet Britain där hon importerar brittisk konfektyr och säljer till privatpersoner i Sverige.

Varför ville du starta Sweet Britain?

– Jag har länge tänkt på att starta något eget. Jag är ingenjör och har ingenting att göra med sånt här egentligen men ville satsa på ett hobbyföretag. Så jag gör det utanför mitt vanliga jobb mest för att det är roligt.

Var det självklart att välja godis?

– Jag har alltid haft ett stort intresse av mat, godis och bakelser så det var därför jag ville börja med något i godisbranschen. Jag började med att titta på grossister i England eftersom traditionell fudge kommer därifrån.

Hur kommer det fungera?

– Jag har precis blivit klar med min webbutik så att man kan beställa därifrån, sen skickar jag det här från Herrljunga under mitt eget märke. Just nu är det väldigt nystartat men jag hoppas att det blir så stort som det går och att jag kan börja få underleverantörer.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.