Näringsliv

Gina tricot satsar på barnen

Borås Artikeln publicerades

Mammor och barn kan köpa matchande kläder på Gina tricot när modekedjan nu lanserar en kollektion för barn. Samtidigt påbörjar de ett samarbete med barnrättsorganisationen Childhood.

– Tillsammans kommer vi kunna uppmärksamma vår viktiga fråga och skydda barn, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood.

Kollektionen går under namnet Gina tricot mini och är företagets första satsning på barn, meddelar klädkedjan i ett pressmeddelande. Plaggen kommer att tillverkas i unisexdesign och är ämnade för barn mellan 1-6 år. Liknande kläder i vuxenstorlek kommer att lanseras samtidigt i syfte att mammor och barn ska kunna matcha med varandra.

Kläderna kommer att prydas av citat och budskap om mammor och relationen till barnen.

Med kollektionen startar Gina tricot även ett samarbete med barnrättsorganisationen Childhood. Några specialdesignade plagg har tagit fram och 10 procent av intäkterna av dessa kommer gå till organisationen.

– Tillsammans kommer vi kunna uppmärksamma vår viktiga fråga och arbeta för att skydda barn ifrån våld och sexuella övergrepp, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood i en kommentar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.