Näringsliv

Dubbla modemärken flyttar från Boråslager

Borås Artikeln publicerades
Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Både Polarn o pyret och Brothers kommer i höst att flytta sin lagerhantering från Borås. Det när koncernen satsar på en automatiserad logistiklösning.

Under förra året visade koncernen RNB, Retail and brands, med märkena Polarn o pyret och Brothers i spetsen, en tillväxt på 60 procent för sin e-handel.

För att klara av den ökade e-handeln flyttar de sitt lager från Borås till ett automatiserat lager i Helsingborg. Det skriver koncernen i ett pressmeddelande.

– Vi har under de senaste åren arbetat intensivt med vårt digitala erbjudande vilket vår e-handelstillväxt är ett kvitto på. E-handelslogistik ställer dock helt andra krav på skalbarhet, flexibilitet och snabbhet än butikslogistik, säger Martin Jungerts, Logistikchef på RNB i pressmeddelandet.

Än så länge är det oklart hur många av de anställda i Borås som påverkas av lagerflytten som kommer att ske i höst.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.