Näringsliv

Digitalt shoppingbolag på väg mot börsen

Borås Artikeln publicerades
Smartster groups vd och grundare Andreas Swahn.
Smartster groups vd och grundare Andreas Swahn.

Boråsföretaget Smartster group AB, som utvecklar digitala plattformar för shopping, har siktet inställt på börsen och satsar på att ta in drygt 20 miljoner i kapital inför noteringen.

Grundaren och vd:n Andreas Swahn beskriver bolaget som digitalt köpcentrum.

– Det är som ett alternativ till Knalleland, fast med erbjudanden från både fysiska butiker och nätbutiker. Till skillnad från de flesta andra samlar vi även större aktörer som Zalando, säger han.

Smartster har i dag omkring 800 retailkedjor knutna till sig, och planen är att ingå samarbete med ytterligare 400. Det är en del av den större satsningen på en börsnotering under 2018. Men först krävs ett rejält tillskott i kassan. Inom kort ska 20,4 miljoner kronor samlas in genom nyemittering av 100 000 aktier. Därefter väntar ytterligare kapitalanskaffning på en ännu inte offentlig summa.

Det är som ett alternativ till Knalleland, fast med erbjudanden från både fysiska butiker och nätbutiker. /Andreas Swahn

Det Boråsbaserade Smartster group har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA. Enligt Andreas Swahn har det varit en medveten strategi att börja försiktigt för att nu kraftsamla på alla marknader samtidigt.

Expansionen kommer att innebära nya arbetstillfällen i Borås.

– Det blir mellan fem och tio personer kopplade till försäljning, teknik och administration, säger Andreas Swahn.