Näringsliv

Designer lämnar Ellos för annat Boråsföretag

Borås Artikeln publicerades
Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Det Boråsbaserade modeföretaget Morris Stockholm värvar designer med förflutet från både Ellos och Gina tricot.

Under januari kommer Morris Stockholm få en ny konceptdesigner till sitt varumärke Morris lady. Det skriver modebranschtidningen Habit.

Moa Orrbacke, som närmast kommer från Ellos och innan dess från Gina tricot, tillträder tjänsten för att utveckla bolagets dammodekoncept vidare.

– Vi vill fortsätta den positiva utveckling vi haft av Morris lady och tror att både Moas personlighet och erfarenhet kommer att bli mycket värdefull. Hon har en stark, bra känsla för vår stilbildning och Morris som varumärke, säger Linn Alsén, kreativ chef i en kommentar till Habit.

2004 grundade Jan och Eva Alsén modeföretaget Morris Stockholm i Borås och kläder från varumärket säljs i 270 butiker runt om i landet. Märket Morris lady grundades nio år senare och dammodedelen står i dag för ungefär en tredjedel av företagets totala omsättning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.