Näringsliv

Chefen för Nelly lämnar – efter mindre än ett år

Borås Artikeln publicerades
För mycket returer har tyngt resultatet för Nelly.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
För mycket returer har tyngt resultatet för Nelly.

Det Boråsbaserade e-handelsföretaget Nellys vinst har minskat på grund av för mycket returer. Nu lämnar Jan Wallsin sin roll som vd för företaget.

Det var för närmare två veckor sedan som e-handelskoncernen Qliro group skickade ut ett pressmeddelande om att man i det första kvartalet 2018 belastades av oväntat stora varureturer för dotterbolaget Nelly och en organisationsförändring inom CDON. I jämförelse med samma period förra året påverkades resultatet negativt med cirka 16 miljoner kronor på grund av returökningar.

Nu meddelar koncernen att Nellychefen Jan Wallsin lämnar sin post och Qliro group. Något som sajten för tech- och startupnyheter Breakit var först med att rapportera.

Han ersätts av Anna Ullman Sersé som går in som tillförordnad chef för Nelly. Hon är sedan tidigare medlem av Qliro groups ledningsgrupp sedan 2016.

Jan Wallsin tillträdde som vd för Nelly i juli förra året. Nu är en sökprocess efter hans efterträdare inledd.

– Vi är glada över att utse Anna Ullman Sersé som Interim Head of Nelly. Anna har lång erfarenhet inom detaljhandel och har stöttat Nelly i strategiarbetet sedan 2016, säger Marcus Lindqvist, VD och koncernchef för Qliro group i pressmeddelandet.

– Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Jan Wallsin för hans tid på Qliro group, fortsätter han.