Näringsliv

Care of Carl får nya ägare – ”Tar tillvara på alla möjligheter”

Borås Artikeln publicerades
Henning Källqvist, vd på företaget Care of Carl.
Foto: Oscar Eriksson
Henning Källqvist, vd på företaget Care of Carl.

E-handelsföretaget Care of Carl säljer delar av sin verksamhet till investeringsbolaget Litorina som blir ny majoritetsägare.

Det är som en led i att stärka bolagets utveckling som modeföretaget Care of Carl tar in en ny partner. Det skriver Boråsföretaget i ett pressmeddelande.

Litorina är ett svenskt investeringsbolag som förvärvar och utvecklar företag tillsammans med ägarna. De har tidigare investerat i bland annat skjortföretaget Eton.

– Care of Carl har en oerhört stark position på marknaden men för att ta tillvara på alla möjligheter framåt så krävs ännu mer resurser och investeringar. Litorina och jag delar båda synen på vår nuvarande position men framför allt planen framåt, säger Henning Källqvist, grundare och vd för Care of Carl i pressmeddelandet.

Han kommer att sitta var på vd-posten även efter att Litorina blir huvudägare och kommer att behålla 30 procent av ägandet.

Care of Carl grundades 2010 omsätter i dag 220 miljoner kronor och har en tillväxt om drygt 20 procent årligen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.