Näringsliv

Byggföretag i konkurs – större markköp fullföljs inte

Svenljunga Artikeln publicerades
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Byggföretaget Roasjö trä AB har försatts i konkurs av Borås tingsrätt.

Strax innan jul ansökte Roasjö trä AB om konkurs efter att bolaget befinner sig på obestånd. Företaget har sitt säte i Svenljunga, men har även verksamhet i Varberg, och tillverkar småhus i massivt trä.

Nu har tingsrätten i Borås beslutat att försätta Roasjö trä i konkurs.

Anledningen till att bolaget har hamnat på obestånd beror, enligt konkursansökan, på att det under hösten blivit fel i beställningarna till två större leveranser. Vilket har skapat stora förluster för företaget.

Bolaget hade även lagt en handpenning på ett större markområde som man planerade att förvärva för att stycka upp i tomter, bygga hus och sälja vidare. Men nu kommer köpet av markområdet inte att fullföljas.

Bolaget hade tidigare cirka tio anställda, men i dag har fler av dem lämnat sina anställningar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.