Näringsliv

BT-frukost – om resorna som utmanar näringslivet

Sjuhärad Artikeln publicerades
Foto: Erik Mårtensson / TT

För företagen är pendlingen både en möjlighet och en utmaning för att stå pall när allt fler Sjuhäradsverksamheter drabbas av kompetensbrist. BT bjuder i nästa vecka in till ett frukostsamtal för att reda ut hur företagen ska kunna tackla den utmaningen.

Tusentals personer reser in och ut ur Sjuhärad för att ta sig till arbetet varje dag. För många företag är pendlingen avgörande för att kunna få rätt kompetenser till sin verksamhet.

– Är jobbet en arbetsplats, ett hem eller kanske ett tredje alternativ? Vi hoppas på det tredje. Vi har försökt bygga en miljö som är lite suddig i kanterna, en plats som man vill återvända till, säger Niklas Hedin, vd på Centiro där cirka 40 procent av de anställda pendlar till sitt arbete.

På torsdag den 21 februari bjuder BT in till ett frukostsamtal där bland annat Niklas Hedin berättar om hur de har löst pendlingsfrågan på Centiro.

Även Per Florén från Borås stad och Ove Lillestöl från Västsvenska handelskammaren kommer att vara med på scenen för att prata om hur företagen anpassar sig i dagsläget och vad som väntar för framtidens pendlare.

Anmäl dig till evenemanget här:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.