Näringsliv

Boråskonkursen: Över 45 miljoner i skulder

Borås Artikeln publicerades
Victor Appelqvist, grundaren av Club Xprs.
Foto: Kajsa Kettil
Victor Appelqvist, grundaren av Club Xprs.

Under torsdagen stod det klart att Club Xprs har skulder på över 45 miljoner kronor och en brist i boet på nästan 30 miljoner kronor.

– Den betydande delen handlar om uteblivna hyror, säger konkursförvaltaren Martin Bergander.

Det börjar närma sig två månader sedan Boråsföretaget Club Xprs försattes i konkurs och blev en av de största konkurserna i landet, sett till omsättning, under oktober månad.

Bouppteckningen som lämnades in till Borås Tingsrätt på torsdagsmorgonen klargjorde att det rör sig om prioriterade skulder på 26,7 miljoner kronor och oprioriterade skulder på 19,3 miljoner, det skriver tidningen Market.

– Bouppteckningen ger en ögonblicksbild av hur det såg ut vid konkurstillfället. Sedan dess har det skett förändringar både på intäkts och utgiftssidan. Men den betydande delen handlar om uteblivna hyror. Skulle någon kunna ta över de avtalen kommer förstås den posten inte vara lika stor, säger konkursförvaltaren Martin Bergander till Market.

Långa hyresavtal utgör 13 miljoner kronor av skulderna. Sedan består det även av banklån, leasingavtal samt 3,8 miljoner kronor som efterfrågas av leverantörerna.

Grundaren Victor Appelqvist har tidigare sagt till BT att klädbutikens affärsidé om lågprisvaror krävde större kundflöde än vad de hade.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.