Näringsliv

Beijer hakar på yrkestrenden på Ramnaslätt

Borås Artikeln publicerades
Beijer byggmaterial flyttar nästa år till Industrigatan och hamnar då relativt nära fastighetsägaren Corems planerade handelsområde för yrkesbutiker.
Foto: Lars-Åke Green,Lars-Ã…ke Green
Beijer byggmaterial flyttar nästa år till Industrigatan och hamnar då relativt nära fastighetsägaren Corems planerade handelsområde för yrkesbutiker.

Nästa år flyttar Beijer byggmaterial till Ramnaslätt, nära det planerade handelscentrum för yrkesbutiker där Hornbach och Bevego ska etablera sig.

Två handelsaktörer inom yrkesbranschen är klara för det handelscentrum som fastighetsägaren Corem planerar på Ramnaslätt intill Ericsson och riksväg 40. I somras fick byggvarukedjan Hornbach bygglov för en 8 500 kvadratmeter stor butik, och för en månad sedan togs det första spadtaget till fastigheten. Ett par veckor senare blev det klart att handels- och grossistföretaget Bevego blir Hornbachs första granne.

Nu hakar även Beijer byggmaterial på trenden att samla flera yrkesbutiker på samma geografiska ställe. Nästa år flyttar de från sina befintliga lokaler på Ålandsgatan till Industrigatan, relativt nära Corems fastighet.

Den nya anläggningen innebär att bolaget expanderar. Den planerade lokalen på Ramnaslätt blir 6 400 kvadratmeter, vilket är dubbelt så stort som i dag. Det innebär sju nya arbetstillfällen när åtta tjänster ska bli totalt femton.

– Det känns väldigt bra att vi får möjligheten att växa till denna nya moderna anläggning, både för oss som jobbar här men främst för att vi ska kunna serva våra kunder å bästa sätt, skriver, Richard Bertilsson, filialchef Beijer byggmaterial i Borås, i ett pressmeddelande.

Förutom storleken är en av skillnaderna att det nya varuhuset kommer att ha en drive-in med allt material under tak.

– Vi kommer kunna erbjuda våra kunder att handla allt byggmaterial under ett och samma tak, tillägger Richard Bertilsson.

Fastighetsägaren Corem, som alltså lanserade idén med ett yrkeshandelscentrum, har som mål att mellan sju och tio butiker med yrkesprofil ska etablera sig på deras fastighet.