Näringsliv

Arbetsförmedlingen stänger 130 kontor

Sverige Artikeln publicerades
Foto: Jessica Gow/TT

I ett pressmeddelande meddelar Arbetsförmedlingen att de ska avveckla cirka 130 av sina 242 lokala kontor. Ett resultat av att det behöver varsla 4 500 anställda.

I januari kom beskedet att Arbetsförmedlingen skulle varsla 4 500 av sina cirka 13 000 medarbetare. I ett pressmeddelande uppger myndigheten att de därför kommer stänga 130 av sina lokala kontor.

– Förhandlingarna om att successivt avveckla ett stort antal kontor drar nu igång och vi räknar med att kunna ta beslut om vilka kontor som blir berörda i slutet av mars, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör av Arbetsförmedlingen, i en kommentar.

I meddelandet skriver de att ”kontorsnästet måste anpassas” och att det finns ”ett omedelbart behov av att avveckla” den mängden kontor för att kunna förnya och göra om organisationen. Avvecklingen kommer främst beröra mindre kontor på glesbygden, men även mellanstora kontor som ligger nära andra knutpunkter kan påverkas.

Arbetsförmedlingen planerar nu att lägga större fokus på att samarbeta med kommuner och andra myndigheter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.