Boråskafé i konkurs – det här ligger bakom

Borås ,
Ännu ett företag har ansökt om konkurs efter att ha drivit verksamhet i den så kallade mardrömslokalen på Allégatan.

Det blev ingen lång tid i Borås för kaféet Seven bees på Allégatan. Nu ansöker bolaget om konkurs.

Konkursansökan kom in till Borås tingsrätt i måndags. Då hade kaféet haft stängt i tre månader, efter att ha varit i gång under fyra sommarmånader.

Sedan dess har även Allée café hunnit öppna och stänga i lokalen, som även tidigare har haft kortvariga hyresgäster, bland annat smörgåskaféet Mumster. Under perioder har lokalen även stått tom.

För ett år sedan berättade BT om det kommande kaféet Seven bees. Ägaren Yaya Alheraky var då optimistisk inför framtiden:

– Jag tror det blir bra, det är ett bra läge vid en skola, migrationsverket och Pinocchio-statyn som kan locka turister. Marknaden är stor i Borås även om det inte bor jättemycket folk här, säger han, sade han till BT i december 2016.

Nu tvingas han konstatera att verksamheten inte går ihop. Orsaken är främst den del av bolaget som är verksamt i Jönköping. Där har Alheraky ägt ett kafé tillsammans med en kompanjon. Men när kompanjonen hastigt försvann stod han plötsligt utan bagare.

– Han behövde åka tillbaka till Frankrike, och jag kunde inte driva verksamheten utan honom, förklarar Yaya Alheraky.

Men även om bagarens sorti blev droppen, har inget av kaféerna haft tillräckligt stor försäljning, tillägger han. Det bekräftar även konkursförvaltaren Stefan Thorvaldsson, som just har fått ärendet på sitt bord och kommer att arbeta med utredningen under de kommande månaderna.

– Jag vet inte så mycket än, men det man vet är att man har haft dålig omsättning i förhållande till kostnaderna, säger Stefan Thorvaldsson.