Vill sälja Sju sjöar: "Blandade känslor"

Öxnevalla Artikeln publicerades
Lene Mortensen, med maken Michael, har beslutat sig för att sälja hotell- och konferensanläggningen Sju sjöar. Namnet är en blinkning mot gårdens geografiska läge, i Sjuhärad och intill sjön Tolken plus sex dammar.
Foto:Anders Robertsson
Lene Mortensen, med maken Michael, har beslutat sig för att sälja hotell- och konferensanläggningen Sju sjöar. Namnet är en blinkning mot gårdens geografiska läge, i Sjuhärad och intill sjön Tolken plus sex dammar.

Efter sju år med Sju sjöar har ägarna Lene och Michael beslutat sig att lämna över stafettpinnen. Nu ligger anläggningen ute till försäljning, prislappen är 14,5 miljoner kronor.

Det var 2009 som Lene Mortensen med maken Michael tog över gården, som har anor från slutet av 1700-talet. Sedan dess har de utvecklat verksamheten på Sju sjöar - en anläggning som i dag är inriktad främst mot konferenser och bröllop, med bland annat restaurang, bastu samt övernattningsmöjligheter för ett 50-tal personer. Antalet anställda är fyra, samt ytterligare timanställda vid behov.

– Vår plan var att vi skulle ha det i fem år och driva det så långt som vi kunde, men när det hade gått fem år tyckte vi att det var alldeles för roligt och vi beslutade oss för att ha kvar Sju sjöar lite till, säger Lene.

I våras tog de dock beslutet att det var dags att överlåta fastigheten med tillhörande rörelse till någon annan.

– Det är med blandande känslor som vi har tagit beslutet, det är inte lätt. Verksamheten går bättre än någonsin och vi tycker fortfarande att det är roligt, men samtidigt är det lite annorlunda att sälja en konferensanläggning mot att sälja ett vanligt hus, säger Lene och fortsätter:

– Det är en process och vi vill hitta rätt köpare i tid, som brinner för att driva det framåt. För det förtjänar anläggningen, vi har en fantastisk personal och miljön här ute är underbar, säger Lene.

Sedan drygt tre veckor tillbaka ligger anläggningen ute till försäljning och ägarparet har redan märkt av att det finns ett intresse.

– Vi har haft flera visningar. Den nya ägaren kan hoppa på ett tåg som redan rullar, men man har också möjlighet att sätta sig egen prägel på verksamheten. Det finns goda utvecklingsmöjligheter mot turism och den privata sidan, till exempel skulle man kunna ha helgpaket och bed & breakfast.

Förhoppningen är att hitta en lämplig intressent så snart som möjligt. Vad som väntar därefter för Lene och Michael, som lämnade Danmark för Sverige 1996, är lite oklart ännu.

– Min man har kvar sitt jobb så det är jag som behöver hitta på något annat, vi får se vad det blir. Men tills dess har vi fullt fokus på Sju sjöar, säger Lene.