Värvar: ”Han har den bästa profilen”

Kinna ,
Artikeln publicerades 18 oktober 2017.

Nu är det klart vem som tar över rodret för det kommunala bostadsbolaget i Mark. Efter påsk tillträder Svante Dahlqvist, som med det lämnar sin nuvarande tjänst på Fristad Bygg AB.

Foto:

Rekryteringen av en ny vd, som inleddes sedan Magnus Hjelmgren lämnade bolaget i augusti, har nu avslutats. Som BT berättat tidigare svarade över 50 personer på platsannonsen.

– Vi valde ut tre personer till finalskedet, och alla var bra kandidater, men vi kände att Svante Dahlqvist var klippt och skuren för jobbet, säger Erik Arnell (M), ordförande i bolagets styrelse.

Dahlqvist, som bor i Målsryd, är i dag vd för Fristads Bygg AB och beskriver själv att han jobbat med fastigheter på ett eller annat sätt genom sin karriär. Han har också erfarenhet från allmännyttan efter tiden som vd för Fribo, Fristadsbostäder AB.

– Marks Bostad, som jag uppfattat genom min tid i branschen, är ett välskött bolag så det känns positivt och roligt på många sätt, säger Dahlqvist.

Styrelsen beskriver att man är nöjda sitt beslut.

– Han har den bästa profilen, sett till hans bakgrund. Han kan jobbet och har erfarenhet från både beställarsidan och utförarsidan, säger Arnell.

Dahlqvist kommer att tillträda tjänsten den 3 april, fram tills dess fortsätter driftschefen Jörgen Eriksson som tillförordnad vd.