400 hushåll blev strömlösa – avbrottet över

Marks kommun Artikeln publicerades
Foto: Vattenfall

På sena lördagskvällen ska cirka 400 hushåll i Hyssna i Marks kommun ha drabbats av ett strömavbrott. Orsaken uppges ha varit en brand i en elstolpe.

Strömavbrottet ska ha inträffat klockan 22.18. Reparation pågår och avbrottet beräknas vara till klockan 01 på natten till söndagen, uppger Vattenfall på sin sajt.

Strax före klockan 23.30 ska 108 kunder fortfarande vara berörda, enligt bolaget. Vid 00.30-tiden var avbrottet helt åtgärdat, enligt Vattenfalls presstjänst.

Vid klockan 22.50 fick SOS Alarm uppgift om en brand utomhus, vid korsningen mellan väg 156 och Bollebygdsvägen i Hyssna. Räddningstjänsten ryckte ut dit.

– Det brann i en elstolpe, en 10 000-voltsledning. Så Vattenfall var på plats, de hade fått något larm innan där. Så de bröt strömmen och vi släckte och åkte hem, säger Niklas Ignell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Vattenfalls presstjänst bekräftar att det var branden i elstolpen, i en isolator, som orsakade strömavbrottet. Varför det började brinna är oklart.