Sagor och musik i skogen

Mark Artikeln publicerades

I går kväll var det dags för andra delen av Musik i skogen. I en skogsglänta intill en tältkåta utanför Rydal kunde man höra trolsk musik, gamla berättelser och äta renskav tillagad över öppen eld.

Första delen var den 20 juni då sommarsolståndet firades. I går var det dags för en musik- och berättarföreställning.
– Syftet är att ha kul och uppleva musik i skogen, säger Gert Olsson från InNature som arrangerar det hela tillsammans med Rydals byalag och Studieförbudnet Vuxenskolan.
33 personer plus barn var med under lördagskvällen. Efter en kort bilfärd in i skogen en liten bit utanför Rydal parkerades bilarna. Därifrån bar det av till fots först på en lite större skogsväg, sedan vek sällskapet av på en stig in i skogen.
Efter en stund hördes tonerna från en flöjt och en fiol. Solen letade sig in genom granarna. Det doftade eld och tältkåtan uppenbarade sig i en glänta invid en liten blank sjö.
– Den här gången är det väldigt lite Rydalsbor utan mest folk utifrån som deltar, säger Gert Olsson.
På en liten scen intill tältkåtan, nedanför en sluttning med utställda bänkar stod Henrik Hallgren och Sabina Henriksson. Med hjälp av olika musikinstrument och sång berättade de sedan gamla berättelser för publiken. Bland annat en saga om tre gröna systrar och en del ur det finska eposet Kalevala.
Det är andra året i rad som Gert Olsson arrangerar musik- och berättarföreställningen.
– Jag vill få folk att upptäcka naturen, säger han.
Tredje och sista delen av Musik i skogen blir i slutet på augusti med en Dan Andersson-afton.