Påkörd varg morrade åt bilisten

Mark Artikeln publicerades

En kvinna har anmält att hon körde på en varg på väg 156 mellan Örby och Skene sent i går kväll. När hon gick fram till det liggande djuret visade det tänderna och morrade. OBS! Nyheten är från 2008–01–11.

– Det är naturligtvis svårt att avgöra om det är varg, men kvinnan låter mycket trovärdig, säger Bengt Håkansson, kontaktman för viltolyckor i Mark.

Det var strax innan klockan 23 på torsdagskvällen som kvinnan körde på ett djur som hon tror var en varg. Djuret hamnade i diket efter påkörningen. Kvinnan klev ur bilen för att titta efter. När hon kom fram till diket hade vargen visat tänderna och morrat åt henne. Hon skyndade sig tillbaka till bilen. Vargen hade då ställt sig på bakbenen med frambenen mot bilen och tittat in genom rutan. Sedan hade vargen försvunnit in i skogen.

Jakträttsinnehavare och rovdjursinventerare har underrättats om det inträffade. Under fredagen kommer de besöka platsen för att titta efter spår som djuret kan ha lämnat. De ska försöka ta reda på om det verkligen rör sig om en varg och eventuellt söka efter den om den är skadad.

Britt Börjesson som håller gäss inte långt ifrån platsen där vargen blev påkörd, fick i tisdags natt tre gäss dödade av ett rovdjur. När hon hörde talas om att en misstänkt varg setts i grannskapet, blev hon orolig.

Men viltspårare Tommy Berglund kunde snabbt konstatera att gässen dödats av en räv.

– Tveklöst räv. En varg skulle orsaka kolossala skador och inte bara gnaga på huvudet och halsen, konstaterar han efter att ha inspekterat asen.