Nya golvet rullas ut när Arenahallen byter skepnad

Skene Artikeln publicerades
De sista av totalt 58 rullar av det nya golvet som kommunen köpt in rullas ut i Arenahallen. Golvet kan användas även i andra hallar.
Foto: Lars Wendt
De sista av totalt 58 rullar av det nya golvet som kommunen köpt in rullas ut i Arenahallen. Golvet kan användas även i andra hallar.

Under torsdagen byggdes Arenahallen om från att användas till idrott till att stå värd för helgens gymnasieshow och Markgala.

Då rullades kommunens nyinköpta golv ut för första gången.

Omkring 20 personer jobbade med att svida om hallen när BT var där. En stor scen på 60 kvadratmeter byggdes upp i ena änden av lokalen. I den andra rullade Naturvårdslaget ut de sista av 58 rullar av det nya evenemangsgolvet som kommunen köpt in. Det kan användas till evenemang även i andra hallar.

Vid lunchtid på fredag ska det vara färdigbyggt för på eftermiddagen kommer esteteleverna och tränar.

– Det är en ganska stor apparat, men vi har gjort det här fem år år nu och har fått lite rutin på det. Hittills går det enligt planerna, säger projektledaren Gunnar Martinsson.

På fredagskvällen uppträder elever på estetprogrammet i gymnasieshowen och på lördagen ska Markbor hyllas på Markshow. Det finns plats för 500 sittande gäster och intresset för galan är stor, 450 biljetter har sålts till evenemanget.

”Vi hade inte kunnat göra det så här utan deras hjälp”.

I år bidrar kommunen inte med direkt sponsring av Markshow, men är med och delar på kostnaderna för de två evenemangen tillsammans med Företagarna i Mark, som står för en större del.

– Kommunen bidrar på ett bra sätt för att kunna möjliggöra det här. Vi hade inte kunnat göra det så här utan deras hjälp, säger Gunnar Martinsson.

På galan på lördagskvällen kommer Jakob Samuel från The Poddles att greppa mikrofonen, ackompanjerad av Partybandet. På scen kommer även esteteleverna och Danskompaniet att underhålla.

Under kvällen kommer också en rad Markbor att hyllas. Sju priser ska delas ut: Årets företagare, årets butik, årets restaurang, årets soloföretagare, årets uppstickare, årets kulturpris och årets idrottspris.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.