Marks slogan ändras inte

Mark Artikeln publicerades

Kommunalråden kommer inte att byta ut Marks kommunslogan – trots protesterna.

– Det är att ha fel fokus, säger Margareta Lövgren (M), kommunstyrelsens ordförande.

”Läge för det goda livet” är en slogan som – i ljuset från den senaste tidens skandaler i kommunen – blivit lite skamfilad.
BT berättade i lördags om en protestgrupp som bildats för att förmå kommunen att byta ut sin slogan – som initiativtagaren Pierre Eriksson tycker är ”ett hån mot alla som drabbats av kommunens inkompetens.”.

Men kommunalråden är inte av samma uppfattning. Margareta Lövgren säger att kommunen kommer att hålla fast vid sin slogan, som beskrivs som ett löfte till kommuninvånarna.
– För mig är det helt främmande att ta bort vårt löfte om det goda livet. Vad ska vi då sträva mot? Vi skapar det goda livet för många människor varje dag. Men vi ska försöka ännu mer med de delar där det inte fungerat. Det är ett misslyckande varje gång vi inte uppnår det goda livet för en enskild person.

Även kommunalrådet Pelle Pellby (S) är inne på samma linje. Han säger att det är naturligt att invånare har synpunkter på kommuners motton, och med tanke på den senaste tidens händelser så har han full förståelse för kritiken. Pellby var positiv kommunens slogan när den togs fram under 2006, och tycker fortfarande om den.
– Den är bra! Det är ett politiskt löfte till invånarna och det är upp till bevis om vi kan hålla det löftet. I stället för att byta slogan får vi lägga krut på att rätta till problemen, säger Pellby.