Mordmisstänkt släppt efter nya förhör - ”Misstanken finns kvar”

Mark Artikeln publicerades

En man i 60-årsåldern anhölls för det misstänka mordet i ett villaområde Kinna i lördags. Efter flera förhör släpptes mannen men misstankarna mot honom kvarstår.

Det på lördagsmorgonen som en kvinna hittades livlös på en garageuppfart i ett villaområde i Kinna. Senare under dagen togs en man i 60-årsåldern in för förhör skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstanke graden. Efter inledande förhör togs beslutet att mannen skulle anhållas.

Efter ytterligare förhör under söndagen släpptes mannen.

– Förhören har resulterat i att han ha släppts. Misstanken mot honom finns kvar men åklagaren beslutade att han inte skulle sitta anhållen länge, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polisen.

Kvinnan som hittades var i 40-årsåldern. Hon hade någon form av koppling till den misstänkte mannen.

– De kände till varandra sedan tidigare, säger Annika Collin, pressansvarig vid Åklagarmyndigheten, men kan inte uppge några fler detaljer kring händelsen eller några uppgifter kring omständigheterna om mannens frisläppande.

Den tekniska undersökningen på platsen avslutades under lördagen och polisen inväntar nu svar från obduktionsrapporten.

– Vi kommer att jobba vidare med det här och fler förhör kommer att hållas, säger Jenny Widén.

Polisen vill i nuläget inte säga mer om fallet.

Efter att området spärrats av anlände polisens tekniska personal för att genomföra en brottsplatsundersökning. Polisen genomförde också dörrknackningar i området för att samla in vittnesuppgifter.

– Det händer aldrig något här. Jag gick ut och såg avspärrningarna och undrade vad fasen det är som händer. Det är läskigt såklart, säger en granne som BT pratat med.