Bil kluven av räcke – person avförd med helikopter

Horred Artikeln publicerades

Klockan 09.54 inkommer ett larm om en singelolycka på riksväg 41 söder om Horred. Olyckan ska ha inträffat nära en järnvägsövergång.

Enligt uppgift ska det handla om en avåkning.

– Föraren har fått ett räcke genom personbilen. Personen har förts till sjukhus med helikopter, säger Niklas Ignell på räddningstjänsten i Borås.

Enligt polisen ska föraren ha suttit kvar i bilen, men varit vaken samt talbar, men man misstänkte eventuella inre skador.

Strax efter klockan 13.00 på fredagen kom besked från Sahlgrenska Universitetssjukhuset att föraren var en man i 40–årsåldern och under kvällen kunde man konstatera att mannens tillstånd var fortsatt stabilt.

Vägen, som går mellan Borås och Varberg, var totalt avstängd i båda riktningar och bilister uppmanades att välja alternativ väg. Bärgare var på plats strax efter klockan 11 och bilen togs då i beslag enligt polisens rutiner vid fall med allvarliga personskador.

Klockan 14.30 hade räddningstjänst lämnat platsen och trafiken flöt på normalt.

Enligt Tomas Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen, har bilen tagits i beslag för teknisk undersökning och att man ska höra mannen för att kunna få reda på mer om orsaken till olyckan.

– Man får göra en bedömning av bilden och vägräcket för att veta hur olyckan har gått till. Trafikverket vill säkert också veta vad det är som har hänt så att man kan undvika liknande skador i framtiden, säger Tomas Andersson.

 

Här ska olyckan ha inträffat:

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.