Blev biten i näsan när hundens munkorg togs bort

Kinna Artikeln publicerades
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

En kvinna blev biten i näsan av en hund och fick föras till sjukhus.

En åklagare ska nu titta på om det handlar om vållande till kroppsskada.

Händelsen inträffade i Kinna på tisdagskvällen i samband med att hunden, en rottweiler, skulle matas.

Det var en närstående till ägaren som hade hand om hunden.

– Kvinnan blev biten i näsan efter att munkorgen tagits bort när hunden skulle få ett hundben, säger Johan Novenius, stationsbefäl på Kinnapolisen.

Kvinnan fick föras med ambulans till Södra Älvsborgs sjukhus. Det är oklart hur svåra skadorna i ansiktet är.

Polisen upprättade en anmälan om vållande till kroppsskada. Det är ett oaktsamhetsbrott, vilket innebär att man inte haft något uppsåt.

Hunden togs inte om hand efter händelsen. Polisen vet vem som äger hunden.

– Åklagare får titta på det här och så får vi se vart det tar vägen, säger Per-Anders Aronsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Hur ser ansvaret ut för en hundägare?

– Det är strikt ägaransvar. Skador som ens hund åsamkar någon annan får man i regel ersätta. Sedan är frågan om det är brottsligt eller inte. Det kan ju såklart röra sig om olyckshändelser också, säger Per-Anders Aronsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.