Hyra husvagn poppis till semestern

Mark Artikeln publicerades

Att äga en husvagn kan vara både dyrt och besvärligt. Att istället hyra en vagn under semestern är därför något som allt fler nappar på.

Borås Husvagnstjänst i Fritsla har valt att specialisera sin uthyrning till olika event i området.

– Denna helg är många av våra vagnar uthyrda till Gothia Cup och Wheels & Wings, säger ägaren Anders Bengtsson.

Hos företaget Borås Husvagnstjänst finns i vanliga fall ett 30-tal husvagnar. Men nu, under industrisemestern så är de flesta uthyrda. Flera av dem står i Göteborg där Gothia Cup håller på att avslutas.

– Vi har valt att rikta in oss mycket på olika event. Det händer någonting varje vecka så vi försöker få dem som ska på något evenemang att hyra av oss, säger Anders Bengtsson.

När han startade företaget för snart fyra år sedan hade han en vagn till uthyrning. Sedan dess har antalet vagnar ökat varje år och även valmöjligheterna har blivit fler.

– Alla har olika förväntningar på sin semester, säger Bengtsson och plockar fram både utemöbler och sängkläder.

Förutom Anders Bengtsson så arbetar även Tom Viking och Johan Persson på företaget.

– Jag älskar camping och att hjälpa kunderna och visa dem hur allt fungerar, det gillar jag, säger Persson.

Och visa, det får han göra mycket eftersom många av dem som hyr ska åka på sin allra första campingsemester.

– Det är många som kommer till oss för att prova på campinglivet. Om man funderar på att köpa husvagn eller husbil så kan det ju vara bra att ha teststat det, menar Persson.

En kund som dock har campat många gånger är Sten Åström från Hällingsjö. Han har haft husvagn i alla år, fram till förra sommaren då den gick sönder.

– Vi tänkte att vi skulle göra något annat i år eftersom vi inte har kvar husvagnen. Men i går kom familjen överens om att vi ville campa i år igen, säger han.