Guiden

Mark Artikeln publicerades
Barbados har sålt en miljon skivor. Nu ska de få Kinna att svänga sina lurviga på Sommarfredagen.
Foto: Ulf Michal
Barbados har sålt en miljon skivor. Nu ska de få Kinna att svänga sina lurviga på Sommarfredagen.

Caroline Axelsson tipsar om fyra saker att göra under sju dagar i Mark.

SOMMARFREDAG I KINNA

Musik: Sommarfredagarna är som bekant på sin årliga turné genom kommunen, och nu har turen kommit till Kinna. Dragplåster för kvällen är dans- och showbandet Barbados. Men det bjuds också på musik från bland annat Barmark, som spelar blandad folkmusik med lokala influenser, och Karro och Sebbe som uppträder med en blandning av pop, folk, rock och soul.

Mariebergsparken i Kinna, lördag 20 juli från kl 16.

KONSTHANTVERKSRUNDAN

Konst: Det är återigen dags för konsthantverkare runtom kommunen att öppna upp sin ateljéer för nyfikna besökare. Ett 30-tal konsthantverkare medverkar. I Kinnaborgssalen går det också att se en samlingsutställning.

Olika platser i kommunen, onsdag 25 juli till söndag 29 juli. Vernissage för samlingsutställningen i Kinnahallen den 24 juli kl 17-19.

JOHAN MÖLLER LEKEMO

Konsert: Johan Möller Lekemo kommer till Kinna kyrka där han framför en flygelkonsert under titeln ”Pianoromantikens yttersta gränser”.

Kinna kyrka, onsdag 25 juli, kl 18.

BARNENS SOMMARTISDAG

Barn: Sommarpeppen åker till Backagårdsbadet i Kinna där det blir kubb, plockepinn, mandalamålningar och mycket mer. En snurrig, men kraftfull krabat kommer på besök och den som vill kan testa på att rida på en mekanisk tjur.

Backagårdsbadet i Kinna, tisdag 23 juli, kl 10-14.