Äldrebrott: Två kvinnor stal elva tusen av man i 90-årsåldern

Horred Artikeln publicerades
Foto:Wilhelm Stokstad/TT

Två främmande personer tog sig in i bostaden hos en man i 90-årsåldern.

Den ena distraherade med kramar medan den andra letade igenom lägenheten.

En i personalen på ett servicehem i Horred ringde till polisen vid middagstid på söndagen. En äldre man i 90-årsåldern i huset hade berättat att två tjejer varit inne i bostaden och att den ena avlett honom med en kram medan den andra stal en ask med pengar.

När polisen kom till platsen genomfördes förhör med mannen.

– Det som händer är att två kvinnor kommer in i hans lägenhet på något sätt. Den ena distraherar honom och kramar honom medan den andra letar igenom lägenheten, säger Magnus Söderqvist stationsbefäl på Boråspolisen.

De två kvinnorna fick med sig en ask med kontanter som innehöll uppåt tolv tusen kronor. En anmälan om grov stöld är nu upprättad. Hur de tog sig in i byggnaden är ännu oklart.

Har ni fått några liknande anmälningar under helgen?

– Nej, däremot är det en brottstyp som förekommer med jämna mellanrum och frekvensen har väl ökat lite det sista också. Att man tar sig in distraherar och stjäl är tyvärr ett modus som inte är ovanligt, säger Magnus Söderqvist.

Hur mår mannen?

– Han mår bra fysiskt men chockad, besviken och upprörd, säger Magnus Söderqvist.

Polisen kommer nu hålla förhör med anställda vid serviceboendet. Och de har fått tydliga signalement från mannen på hur de brottsmisstänkta ser ut.

– Man ska vara vaksam på det här, för det är ett gissel. Som anhörig kan man informera om att man inte ska släppa in främmande personer.