Fena på gitarr i cover-final

Mark Artikeln publicerades

Gitarresset Gabriella Quevedo fortsätter att skörda framgångar. Mellan spelningar med ikoniska ­fingerstylegitarrister är hon nu i final i en stor amerikansk covertävling.

 

Nu är Gabriella aktuell som finalist i en tävling arrangerad av American Idol-programledaren Ryan Seacrest. Tävlingsbidragen är covers av Bruno Mars-låten Young Girls och finns att på lyssna och skåda Seacrests hemsida. På onsdag presenteras vinnaren som avgörs utifrån allmänhetens röster.

– Vi är sju finalister av 26 utvalda bidrag, säger Gabriella.

Hennes version av Young Girls är lugn, stämningsfull och tekniskt avancerad.

– Grejen med fingerstyle är att låta som ett helt band, med melodi, trummor och bas, säger ­Gabriella.

Drömmen är att få turnera runt om i världen med sin gitarr. En vinst i Ryan Seacrest-tävlingen skulle möjligen kunna hjälpa henne på vägen.

– Jag hoppas att större artister går in och tittar på min video. Kanske Bruno Mars. Fast han kan ju ha sett den redan, säger Gabriella och ler.

Chansen finns att en och annan stor artist fått upp ögonen för Gabriellas gitarrspel. Många av hennes covers ligger redan på Youtube och fanskaran är har växt sig stor.

– Min mest sedda video har haft över två miljoner visningar. Varje dag får jag runt 50 mail från fans. Men jag hinner inte svara på alla.

Låten som Gabriella Quevedo spelar i filmklippet är Stevie Wonders Superstition.