G20-mötet ska inte vara som på film

Ledare Artikeln publicerades
I helgen inleds G20-mötet i Buenos Aires, Argentina och förspelet har präglats av dramatik.
Foto: Ricardo Mazalan
I helgen inleds G20-mötet i Buenos Aires, Argentina och förspelet har präglats av dramatik.

Förspelet till helgens G20-möte i Buenos Aires präglas av dramatik, närmast värdig en hollywoodrulle. Angela Merkels plan fick nödlanda och Donald Trump har efter påtryckningar ställt in sitt möte med Vladimir Putin. Mohammed Bin Salin jagas av mordanklagelser.

Det låter onekligen spännande, om än kanske inte i någon positiv bemärkelse. temat för helgens toppmöte är rättvis och hållbar utveckling. Men med Rysslands agerande i Ukraina och ett påstått mord på Saudiarabiens ambassad riskerar mötet att gå mer i tonen av skurkaktighet, än hållbarhet.

Därtill är brexit och handelskonflikter, symtom på en allt mer splittrad världspolitik, heta ämnen på agendan.

Dramatik och galenskap görs sig just bäst på film i Hollywood och inte på ett politiskt toppmöte i Buenos Aires – och världsledarna borde agera därefter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.