En svensk rättsprincip som vi kan vara riktigt stolta för

Kortledare Artikeln publicerades
Rocky inför rätta. Likhet inför lagen innebär att kändisskap inte utgör en förmildrande omständighet.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Rocky inför rätta. Likhet inför lagen innebär att kändisskap inte utgör en förmildrande omständighet.

Under fredagen meddelade Stockholms tingsrätt att den världskände rapparen ASAP Rocky häktas misstänkt för misshandel.

Till en början fick rapparen ställa in två spelningar runt om i Europa men efter rättens beslut kan det vara aktuellt med fler än så. Upprinnelsen ska enligt ASAP Rocky egen utsago vara att två unga män bråkat med hans livvakt och därefter följt efter dem. Detta efter uppträdandet på festivalen Smash i Stockholm natten till onsdagen.

På sociala medier har mängder med filmklipp spridits som bland annat visar hur rapparen kastar en av männen på marken för att sedan sparka och slå på honom medan han ligger ner. ASAP Rocky är en av världens mest kända rappare och har i dagsläget över 14 miljoner lyssnare på musikströmningstjänsten Spotify.

Att man inte ser mellan fingrarna med anledning av hans kändisskap är ett bevis på att den svenska rättsprincipen om att alla är lika inför lagen är något av det finaste vi har.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.