Stefan Eklund: S ber media vara tyst – BT fortsätter att fråga

Ledare Artikeln publicerades

Socialdemokraternas i Borås beslut att be kommunalrådet Malin Carlsson lämna sitt uppdrag väcker många frågor. Det är en självklar del av Borås Tidnings uppdrag att ställa dessa frågor och det borde vara en självklar del av Borås socialdemokraters uppdrag att svara så utförligt på dem som möjligt.

Det tycker dock inte Borås socialdemokrater vars ”Uttalande från Borås arbetarkommuns styrelse”, publicerat på partiets lokala hemsida, kan tolkas som att man ber media vara tyst. Formuleringen lyder: ”Av respekt för de inblandade kommer vi inte att kommentera några ytterligare detaljer kring beslutet, och ber om motsvarande respekt från media.”

Det är ett obehagligt uttalande, ovärdigt ett demokratiskt parti. Vad betyder ”motsvarande respekt”? Att BT inte ska fullfölja sitt journalistiska uppdrag? Det vore inte respektfullt mot våra läsare som via sin skattsedel i allra högsta grad berörs av turbulensen inom Borås socialdemokrater.

Vi fortsätter att fråga och kommentera, för demokratins skull.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.