Kultur&Nöje

Succéfestivalen kommer tillbaka i annorlunda stuk

Kultur&Nöje Artikeln publicerades

Det blir en ny upplaga av gatukonstfestivalen No Limit i Borås nästa år. Men hur den ska se ut och vilka artister som ska vara med är inte klart.

– Det blir en fortsättning nästa år. Vi har tänkt länge på det, men vi har precis beslutat det, bekräftar Stina Hallhagen från BoråsBorås, projektledare för No Limit.

– Det känns som att No Limit har mottagits så himla positivt av de flesta.

Vad har ni för idéer inför nästa festival då?

– Först och främst att den ska bli av. Inget annat är klart. Vi har tänkt att det ska bli i september, även om inga datum är satta. Utformningen kan delvis bli lite annorlunda än årets. Vi vill visa att det också finns andra typer av gatukonst, för det handlar inte bara om att måla på väggar. Vi ska diskutera det här med Kulturförvaltningen och Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Vilka av de nuvarande väggmålningarna kommer att få finnas kvar?

– Konst behöver ju inte bygglov i vanliga fall, men här handlade det om att ändra karaktären på fasader och då blev det nödvändigt. Eftersom vi inte visste hur det skulle bli sökte vi tillfälliga bygglov. Så mycket kan jag säga att byggloven för de verk som är kommer att förlängas, men det är inte klart hur länge. Diskussioner om detta pågår just nu, så jag kan inte säga något om det i dagsläget. Men fastighetsägarna är positiva och Samhällsbyggnadsförvaltningen har inget emot det.

Kommer ni att försöka få hit Banksy nästa gång?

– Hahaha, Banksy är välkommen om han vill, men det är inte någon som man direkt bjuder in. Han kommer om han vill.

Live-published photos and videos via Shootitlive