Kultur

Van Morrison har långt till pensionen

Kultur Artikeln publicerades

Van Morrison

Genre: Rock

Album: Three chords and the truth

Bolag: Caroline/UNI

Van Morrison hade, i teorin, kunnat vara just den typen av artist som spelar vidare mest av gammal vana, utan tydlig riktning eller fokus. I praktiken har han levererat hela sex studioalbum på bara fyra år, och haft modet att testa olika sound och arbetssätt längs med vägen.

Det senaste albumet ”Three chords and one truth” består av fjorton nyskrivna spår och bjuder på orglar, blues, singer/songwriter-komp och vänliga melodier. Allt toppat av en sångröst som känns väldigt långt ifrån pensionen.

Snyggt, och tryggt. Men i slutändan hade jag önskat mig tydligare låtidentiteter och hårdare urval. Här känns upplägget onödigt jämntjockt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.