Kultur

Textil konst på Glasets hus

Konst Artikeln publicerades
Bibi Lovell ställer ut på Glasets hus.
Foto: Bengt-Göran Johansson
Bibi Lovell ställer ut på Glasets hus.

”Utom Inom Bortom” textilkonstnären Bibi Lovells utställning som öppnar på Glasets hus i Limmared på lördag.

– Jag tycker att det är ett bra namn på en utställning, för det fångar hur vi samlar intryck och vad vi gör med dem. Vi tar in det som händer i världen, vi behandlar dem inom oss och skapar sedan något eget som går bortom detta. Det är både talande och fint, säger Bibi Lovell.

Naturen i olika former är ett genomgående tema i utställningen.

– För mig är samspelet mellan människa, djur och natur viktigt. Allt hänger ihop och så måste det vara, men människan har satt detta ur spel och blivit rotlös.

Lommen är också ett återkommande motiv, vilket har inspirerats av hennes sommarvistelser i Dalsland sedan 1980-talet.

– Lommen har ett väldigt speciellt, mystiskt läte som kommer långt bortifrån och får en att känna att tiden står still. Jag har återvänt till lommen flera gånger i mitt skapande och jag är nog inte färdig med den än.

Bibi Livell föddes i Borås 1945 men bor i Göteborg sedan många år tillbaka. Hon har arbetat som textil bildkonstnär sedan början av 1970-talet,

– Jag tycker att det hantverksmässiga arbetet med textil är väldigt roligt och jag har jobbat med många olika tekniker, till exempel broderi, applikationer, tryck och vävning. På senare tid har jag klippt väldigt mycket. Jag kombinerar också olika tekniker med varandra för att utforska vad som är möjligt att göra.

Fakta

Utställning

"Utom Inom Bortom” av Bibi Lovell.

Plats: Glasets hus, Limmared

Vernissage: Lördag, klockan 13

Visas till: 30 juni

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.