Annons

Teaterfestival hos Regionteater Väst

Den 24–25 mars deltar kulturföreningen Tåget och två klasser från Bäckängsgymnasiet i Riksteaterns nationella teaterfestival Länk 2018.
teater • Publicerad 14 mars 2018
Foto: Lennart Magnusson

I Borås arrangeras Länk 2018 av Riksteatern i samarbete med Borås Stadsteater, men på grund av att stora scenen är stängd för ombyggnad kommer festivalen att hållas hos Regionteater Väst.

Kulturföreningen Tåget kommer att sätta upp den nyskrivna pjäsen ”Periferi” av dramatikern Marioan Hosseini. Det är en pjäs som handlar om Tigris som är en ensamkommande flykting och som efter flera år på asylboende har flyttat in hos sin flickvän Johanna och hennes pappa. På morgnarna börjar Tigris vakna upp med dikter inpräntade i minnet, dikter som kanske vill säga honom något viktigt.

Annons

Elever från Bäckängsgymnasiets årskurs 2 ska sätta upp pjäsen ”DNA” och årskurs 3 ”Med kärlek från Kos”.

Riksteaterns Länk-projekt ger skolor och unga ensembler möjlighet att spela nyskriven dramatik. Riksteatern har vänt sig till professionella dramatiker och beställt sex nya pjäser som sedan spelas på teaterscener av drygt 70 unga teatergrupper runtom i landet.

Länk-festivalen äger rum vartannat år.

Niclas SennertegSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons