Kultur

Sval debut från indiegitarristen

Kultur Artikeln publicerades

Dave Keuning

Album: Prismism

Bolag: Pretty Faithful/Border

Genre: Indie/pop

Iowa-födde Dave Keuning är mest känd som gitarristen i indierockbandet The Killers, och det är inte svårt att få Killers-vibbar från hans första soloplatta ”Prismism”. Melodisk pop-rock med rastlösa, mörka texter hörs på ”I ruined you” och ”If you say so”. Debuten innehåller också en hel del experimenterande med effekter och 80-tals synthar.

Överlag funkar det inte riktigt. Keuning sa i en intervju att det är låtar som han skrivit för The Killers men som de andra i bandet sagt nej till, och det känns inte helt orimligt.

Skivan är ojämn och flyter liksom aldrig helt. Lyssnaren kastas mellan de två olika stilarna. Även om Keuning lyckas blanda dem snyggt i ”Restless legs” och i ”Pretty faithful”, så blir det inte bättre än helt okej.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.